Мобільна команда гуманітарної організації "INTERSOS" Хмільник організовує тренінги, лекції, дискусії, настільні ігри

  • 64

Фото без описуМобільна команда гуманітарної організації "INTERSOS" Хмільник  організовує тренінги,  лекції, дискусії, настільні ігри з тем попередження і подолання домашнього і гендернозумовленого насильства, інфогігієни, булінгу, кібер-булінгу, попередження сексуального насильства над дітьми.


Тематичні заходи:

Інтерактивна лекція з елементами тренінгу «Безпека дітей та підлітків онлайн» спрямована на попередження насильства над дітьми і підлітками в наслідок необережного користування мережею онлайн.  Під час заняття обговорюємо прояви  кібер-булінгу, вплив шкідливого контенту, можливі ризики перебування в онлайні, моделюємо можливі ситуації і дії коли хтось постраждав від зловмисників. Цільова аудиторія діти -  від 12 років і старші. Час заняття 1 година. Кількість учасників від 10 і до 50 осіб.

Тренінгове заняття «Стилі поведінки у конфлікті» основна мета і завдання якого підвищення обізнаності учасників і учасниць про стилі поведінки у конфліктних ситуаціях, визначення свого стилю, розуміння вибору своїх стратегій поведінки у різних ситуаціях, психоедукація, попередження булінгу і негативних явищ у шкільному середовищі. Цільова аудиторія - діти  від 12 років і старші, педагоги, батьки. Час заняття 1- 1:30 година (в залежності від кількості учасників). Кількість учасників від 10 і до 20 осіб.

Тренінгове заняття «Подосліджуємо свій гнів і агресію». Психодіагностичне і психоедукаційне заняття метою якого є ознайомити учасників і учасниць з поняттями гніву і агресії. Під час заняття учасники самостійно діагностують свою агресію та спільно з психологинею обговорюють кожну шкалу та можливі трансформації і позитивні перетворення свого гніву. Цільова аудиторія - підлітки  від 13 років і старші, педагоги, батьки. Час заняття 1 година. Кількість учасників від 10 і до 30 осіб.

Тренінг «Ненасильницьке спілкування» знайомство з ННС за М. Розенберг. Мета тренінгу познайомити учасників і учасниць з принципами Ненасильницького спілкування, розглянути позиції спілкування, попрактикувати із картками потреб, попрактикувати 4 кроки  в ННС. Цільова аудиторія - 18+ (дорослі), педагоги, батьки, працівники соціальної сфери, вмотивовані до теми групи. Час заняття 3 години. Кількість учасників від 10 і до 15 осіб.

Настільна гра «Бути жінкою».  Через ігрову механіку гра пропрацьовує стереотипи щодо ролі жінок в суспільстві та допомагає знайти способи протидії дискримінації.  Результатом активності є  підвищення рівня обізнаності та емпатії щодо жіночого активізму, подолання стереотипів щодо жінок, можливість побачити життєві ситуацію через призму визначеної групи жінок. Цільова аудиторія - 18+ (дорослі), педагоги, батьки, працівники соціальної сфери, вмотивовані до теми групи. Час заняття 1-2 години. Кількість учасників  від  4 і до 8 осіб (під час гри можуть бути глядачі і, які за згоди можуть приймати участь у дискусіях і обговореннях, загальна кількість присутніх до 15 осіб).

Настільна карткова гра «КОЛО БЕЗПЕКИ». Метою якої є сформувати систему уявлень та знань щодо явища насильства, форм та методів його попередження, а також особливостей звернення по допомогу у разі ризику ситуації насильства або безпосереднього випадку. Цільова аудиторія - підлітки від  12 років і старші, педагоги, батьки, вмотивовані до теми групи. Час заняття 1-2 години. Кількість учасників  від  10 і до 20 осіб (під час гри можуть бути глядачі і, які за згоди можуть приймати участь у дискусіях і обговореннях, загальна кількість присутніх до 20 осіб).

Настільна карткова гра «СТОП НАСИЛЬСТВУ» мета якої сформувати систему уявлень та знань щодо феномену насильства в сім’ї  та жорстокого поводження з дітьми, законодавчого забезпечення попередження і подолання цих явищ, конкретних форм та методів профілактичної діяльності, а також відпрацювання навички роботи з випадком. Цільова аудиторія - молодь від  25 років і старші, педагоги, працівники соціальної сфери, працівники правоохоронних органів, вмотивовані до теми групи. Час заняття 1-2 години. Кількість учасників  від  10 і до 20 осіб (під час гри можуть бути глядачі і, які за згоди можуть приймати участь у дискусіях і обговореннях, загальна кількість присутніх до 20 осіб).

Настільна інформаційно-просвітницька гра «Ліза та її друзі подорожують світом».  Метою гри є інформування в ігровій формі дітей молодшого та середнього шкільного віку проблему торгівлі людьми і правила безпечних подорожей а також формування у них навичок безпечної поведінки в ситуаціях, які потенційно можуть призвести до потрапляння в торгівлю людьми. Гра також торкається питань толерантності, командної роботи та розвитку лідерських навичок у команді. Цільова аудиторія - діти від  8 років і старші, вмотивовані до теми групи. Час заняття 1 година. Кількість учасників  від  4 і до 12 осіб (під час гри можуть бути глядачі і, які за згоди можуть приймати участь у дискусіях і обговореннях, загальна кількість присутніх може бути більша за умови дотримання правил поведінки в групі).