День поезії в КЗ "Публічна бібліотека Уланівської сільської ради"

  • 64

Всім, хто любить поетичне слово

І хто творить з слова чудеса

Й величає українську мову,

Заворожує ота краса!

Українське слово буде жити,

Воно сильне, як його народ!

Ним потрібно дуже дорожити,

Воно варте кращих нагород!

21 березня в усьому світі святкують День поезії! Це свято співпадає з проведенням проекту Національний тиждень читання поезії під назвою" Ріки незмінно течуть додому''. Метою цього проекту є заклик звернути особливу увагу на роль поетів і поетичного слова в культурі,особливо під час війни, вшанувати тих,хто береже і відвойовує наші домівки,хто за дім віддав найцінніше - життя.

21 березня у КЗ,, Публічна бібліотека Уланівської сільської ради" була проведена творча зустріч з поетесою Гавриловою Світланою Едуардівною.,з людиною, яку батьки та природа обдарували неоціненним багатством - багатогранним талантом. Ця жінка талановита в усьому : в роботі,творчості,дружбі,любові.

Поетеса розповіла школярам Уланівського ліцею про своє дитинство,свій перший вірш,ділилася враженнями та переживаннями.Пані Світлана ДЕКЛАМУВАЛА поезії про дім, батьків, Україну,війну і спілкувалася із слухачами.

Про творчість місцевої поетеси говорили С.П.Якушевська, М.Н.Дорош, В.М.Дейничук, І.Л.Павлюк, М.Р.Городинська. Учні читали улюблені поезії. Всім сподобались вірші у виконанні гості з Воронівець Маргарита Дорош, які висловлюють громадянську позицію молоді.

Зустріч з Світланою Едуардівною залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури.

#тижденьпоезії2024

Нехай лунає вічно поетичне слово,

З ним легше жити,вірити,любити!

В віршах звучи по світу,наша рідна мово,

Красою можеш ти весь Всесвіт оповити!

Поети,ви не втомлюйтесь рядки свої писати,

Хай ллється в людські душі рідна солов'їна!

З натхненним словом легше і ворога долати,

Хай славиться у римах могутня Україна!Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису