Душа поета промовляє через слово

  • 70

"Ріки, незмінно течуть додому'',- таке гасло Національного тижня читання Поезії, який проводиться з 16 по 24 березня. Його проводить Український інститут книги.

КЗ "Публічна бібліотека Уланівської сільської ради" долучилась до заходу, бо поезія, як і любов, має заполонити світ. Тема читання поезії - ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової "Ріки незмінно течуть додому'' .

Поняття "дім" для українців набули важливого значення. Дім для нас тепер про повернення і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім - це Україна.

Ми планували різні форми роботи. Однією з них стала зустріч з поетом рідного краю.

Сьогодні,19 березня, в стінах Уланівської сільської бібліотеки відбулась тепла, дружня зустріч-портрет з Дорошем М.Н., яка носила назву "Душа поета промовляє через слово".

Ведучі заходу Павлюк І.Л. та Городинська М.Р. розповіли про життєвий та творчий шлях Миколи Никифоровича, про творчі досягнення, про велику кількість досліджень та випущених книг. Автор прочитав низку найновіших віршів, перший з яких носив назву "Ріки незмінно течуть додому'', написаний саме до нашого заходу.

На гостину до нас завітали учні 11 класу Уланівського ліцею, друзі та рідні. З вітальним словом виступила місцева поетеса Гаврилова С.Е., яка присвятила Миколі Никифоровичу свій новий вірш "Орфею наш, звучить твоя струна". Також, нашого героя вітала друг, колега,поетеса Степанюк В.А., яка сказала багато теплих слів про Дорога М.Н..

МОЛОДЬ ДЕКЛАМУВАЛА ВІРШІ.

В кінці заходу всі ділилися враженнями про захід. Зробили висновок, що Микола Дорош - звичайна людина з серцем хлібороба, інтелектом ученого і світлою поетичною душею патріота України.

Фото без описуФото без описуФото без опису