ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі послуги з утримання автомобільних доріг в зимовий період (очищення від снігу, посипання протиожеледною сумішшю) на території Уланівської ТГ на 2024 рік, розміру бюджетного призначення, очіку

  • 150

Відділ житлово-комунального господарства та благоустрою

Уланівської сільської ради

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі послуги з утримання автомобільних доріг в зимовий період (очищення від снігу, посипання протиожеледною сумішшю) на території Уланівської ТГ на 2024 рік, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування замовника: Відділ житлово-комунального господарства та благоустрою

Уланівської сільської ради

Місцезнаходження замовника: 22032, Вінницька обл., Хмільницький район, с. Уланів, вул. Соборна, 62.

Ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: 43964121

Категорія замовника: Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади (відповідно до п.3 ч.1 ст.2 Закону України « Про публічні закупівлі».

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі: «Утримання автомобільних доріг в зимовий період (очищення від снігу, посипання протиожеледною сумішшю) на території Уланівської ТГ на 2024 рік, (код національного класифікатора ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 90620000-9 - «Послуги з прибирання снігу».

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі:  Відкриті торги з особливостями, UA-2023-12-07-006583-a

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 350 000,00 грн. Очікувану вартість предмету закупівлі визначено у відповідності до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з врахуванням кошторисних призначень та потреби. Для визначення очікуваної вартості використано загальнодоступну інформацію щодо цін на даний вид послуг, яка міститься у відкритих джерелах так і статистичний аналіз про надання даних послуг за 2022-2023 роки та калькуляційний розрахунком вартості даних послуг, отриманим від потенційного надавача послуг КП «Уланівкомунсервіс».

Розмір бюджетного призначення: 350 000,00 грн.  з ПДВ.

Плановий обсяг наданих послуг: 10 разів.

Термін виконання послуг: з 01 січня 2024 р.-  по 31 грудня 2024 р.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

 

Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі та технічна специфікація до предмета закупівлі 

 

               1. Загальні відомості:

      1.1. Предмет закупівлі: «Утримання автомобільних доріг в зимовий період (очищення від снігу, посипання протиожеледною сумішшю) на території Уланівської ТГ на 2024 рік  (код ДК 021:2015 – 90620000-9- Послуги з прибирання снігу)».

     1.2. Строк (терміни) надання послуги: з 01.01.2024 до 31.12.2024 року.

     1.3. Місце надання послуги: населені пункти Уланівської територіальної громади, а саме: 

  1. с. Петриківці;

  2. с. Подорожня;

  3. с. Сміла;

  4. с. Лип'ятин;

  5. с. Чеснівка;

  6. с. Морозівка;

  7. с. Вишенька;

  8. с. Чевоний степ;

  9. с. Малий Острожок;

  10. с. Крижанівка;

  11. с. Осична;

  12. с. Слобода-Кустовецька;

  13. с. Кропивна;

  14. с. Ступник;

  15. с. Клітенка;

  16. с. Лозна;

  17. с. Дубина;

  18. с. Хутори Кривошиїнецькі;

  19. с. Воронівці;

  20. с. Чернятинці;

  21. с. Рогинці;

  22. с. Кустівці;

  23. с. Кустовецьке;

  24. с. Уланів;

  25. с. Сальниця;

  26. с. Гнатівка;

  27. с. Скаржинці;

  28. с. Великий Острожок;

  29. с. Тараски;

  30. с. Чепелі;

  31. с. Пагурці;

  32. с. Пустовійти;

  33. с. Зозулинці;

  34. с. Рибчинці;

  35. с. Маркуші;

  36. с. Митинці.

1.4. Посипка протиожеледною сумішшю на аварійних ділянках, підйомах та спусках доріг, вулиць на території Уланівської ТГ.

             2. Кількісні характеристики:

           

Найменування

Обсяги

Кратність надання послуг

Технічні вимоги Замовника

1

Очищення доріг, вулиць від снігу на території населених пунктів Уланівської ТГ

300 км

10 разів

1. Надання послуг здійснюється відповідно до вимог:

- Закону України «Про благоустрій населених пунктів»;

- Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів, затверджених Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 14.02.2012 № 54;

- інших чинних нормативних документів.

2. Якість надання послуги із зимового утримання доріг  повинна відповідати вимогам чинного законодавства у частині санітарних вимог. Під час надання послуги використовувати спеціалізовану техніку

2

Посипання доріг вулиць протиожеледною сумішшю на території населених пунктів Уланівської ТГ

50 км

10 разів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всього :

 

 

 

 

 

 

 

 

350 км

 

 

 

 

 

 

 

 

10 разів

 

                3. Технічні вимоги:

           3.1. Якість надання послуг з утримання автомобільних доріг в зимовий період (очищення від снігу, посипання протиожиледною сумішшю) на території населених пунктів Уланівської ТГ повинна відповідати умовам та вимогам  діючих на момент їх надання стандартів, норм та правил (Держстандарту України  3587-97 (ДСТУ) «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці і залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану»; Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів, затверджених Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 14.02.2012 № 54; Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, затвердженого наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 23.09.2003 №154 (зі змінами), та іншим нормативно-правовим актам, які стосуються даних послуг).

  3.2. Виконавець повинен забезпечити дотримання персоналом правил техніки безпеки, охорони праці, правил пожежної безпеки, правил дорожнього руху, технічних норм, стандартів, правил електробезпеки, санітарно-гігієнічних вимог, застосовувати заходи із захисту довкілля та інших вимог згідно діючого законодавства.

     3.3. Виконавець повинен надавати послугу спеціальною технікою в справному технічному стані, на якій працюють кваліфіковані працівники. Послуги повинні надаватися якісно, своєчасно, в повному обсязі.

3.4. Виконавець гарантує  справність транспортних засобів, на випадок поломки  або проведення технічного обслуговування транспортних засобів, Виконавець повинен надати аналогічний транспортний засіб, на підтвердження даного вимоги  Учасник надає у складі тендерної пропозиції гарантійний лист.

           3.5. Надане Виконавцем Обладнання обов’язково повинно бути застрахованим та мати поліси обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власника наземного транспортного засобу.

           3.6. Періодичність утримання доріг вулиць залежить від інтенсивності руху транспорту, стану покриття вулиць, що прибираються, кліматичних умов. Враховуючи безперервний характер надання послуг Виконавець зобов’язаний надавати послуги в робочі, святкові та вихідні дні цілодобово. В разі необхідності термінового надання послуг Замовник письмово або в телефонному режимі з послідуючим письмовим підтвердженням, може звернутися до Виконавця про надання першочергових послуг.

           3.7. Згідно отриманої заявки Виконавець забезпечує оперативне виконання послуг (транспорт повинен прибути на місце надання послуг в термін зазначений Замовником), виконання даної вимоги підтверджується Учасником наданням у складі тендерної пропозиції гарантійного листа.

             3.8. Виконавець повинен забезпечити:

-          якісне механізоване очищення доріг, на території населених пунктів Уланівської ТГ від снігу;

-          механізоване посипання доріг, вулиць протиожеледною сумішшю;
  -          цілодобовий моніторинг стану доріг, вулиць на території населених пунктів Уланівської ТГ для їх своєчасного очищення від снігу.

   3. 9. Орієнтовна кількість надання послуг – 10 разів.

3.10. Приймання послуг за кількістю і якістю здійснюється представником Замовника згідно акту наданих послуг.

            3.11. Розрахунок ціни пропозиції повинен бути виконаний Учасником відповідно до вимог діючих законодавчих та нормативних актів з урахуванням всіх необхідних об’ємів послуг, з чітким зазначенням всіх розрахунків. 

            3.12. Учасник визначає ціни на послуги з урахуванням усіх своїх витрат, податків і зборів, що сплачуються або мають бути ним сплачені.

            3.13. Не врахована Учасником вартість окремих послуг не сплачується Замовником окремо, а витрати на їх виконання, вважаються врахованими, у загальній ціні його пропозиції.

     3.14. У разі неякісного надання послуг, які не відповідають вимогам Замовника, Виконавець зобов'язаний виправити недоліки та надати послуги без додаткової оплати, про що Учасник у складі своєї тендерної пропозиції надає гарантійний лист.

     3.15. Виконавець зобов’язується відшкодувати збитки, пов’язані із псуванням або втратою майна Замовника або третьої особи, що знаходиться в місцях надання послуг, нанесених з вини працівників Виконавця, у визначеному чинним законодавством України порядку.

      3.16. Виконавець несе відповідальність за пошкодження комунікаційних та інженерних мереж, а також іншого майна, яке знаходиться на території надання послуг (Об’єкті).

 

Якщо пропозиція Учасника не відповідає Технічним вимогам, то вона буде відхилена, як така, що не відповідає вимогам тендерної документації.

 

Для підтвердження відповідності якісним, технічним та кількісним характеристикам предмету закупівлі учасники подають лист-згоду із технічним

Завданням.