Уланівська громада долучилася до всесвітньої акції та встановила «Червону лавку» - символ протидії домашньому насильству

  • 207

      У рамках інформаційної кампанії «16 днів проти насильства», що проводиться в Уланівській територіальній громаді, Гуманітарна організація «INTERSOS» у співпраці із Уланівською сільською радою встановили «Червону лавку» з інформаційною табличкою, що покликана привернути увагу до проблеми домашнього насильства.

 

    «Червону лавку» було встановлено в Уланові, аби привернути увагу на проблему домашнього насильства та поінформувати жителів громади, як діяти у випадку домашнього насильства. «Червона лавка» — ініціатива, яка пов’язана із попередженням насильства проти жінок. Ідея народилася у 2014 році в Італії й передбачала фарбування лавок у міських районах у яскраво-червоний колір та наклеювання табличок із місцевим чи національним контактом протидії насильства. Проект дозволяє підвищити обізнаність серед населення про проблему домашнього насильства, та об’єднати жінок, які постраждали від жорстокості близьких.

Фото без опису

На кожній локації прикріплена спеціальна табличка із телефонами гарячих ліній та адресами закладів, які можуть надати необхідну допомогу:

 

  • Поліція 102
  • Лінія довіри з попередження домашнього насильства у Вінницькій області 0800 75 04 75 (цілодобово);
  • Вінницька обласна мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі 068 586 03 55097 578 82 89 (9.00-18.00);

Також, за первинними консультаціями можна звертатись до Мобільної “команди “INTERSOS” за телефоном: 096-148-82-64.

 

Тож акція «Червоні лавки «Ні насильству» - це підтримка для постраждалих осіб та нагадування іншим, що допомога поруч.Фото без опису

За словами поліцейського офіцера громади СПОГ ВВГ Хмільницького районного відділу поліції Павла Глодного, коли людина потрапляє до спірної ситуації, найчастіше вона дзвонить в поліцію, де надають всю необхідну інформацію. Правоохоронці виїжджають на місце події навіть якщо особа, яка звернулася, намагалася просто отримати консультацію.

Вони приїжджають на місце та надають всю інформацію постраждалій особі, та питають, що надалі вона хоче робити. Вона може Звернутися з письмовою заявою, з усною заявою. У кожного є можливість звернутися до поліції в будь-якому випадку. Навіть якщо постраждала каже, що кривдник заспокоївся або пішов, представники поліції  все одно приїжджають та вже на місці з’ясовують обставини – чи буде особа далі притягуватися до адміністративної чи кримінальної відповідальності, – зазначив Павло Глодний.Фото без описуПроект «Червона лавка» надає моральну підтримку людям, які постраждали від домашнього насильства, підвищує обізнаність кожного, хто проходить повз.