Відкриття пам’ятної дошки в с. Чеснівка

  • 120

Сьогодні, 16 листопада 2023 року, в с. Чеснівка відбулось відкриття пам’ятної дошки нашому ЗАХИСНИКОВІ:

         - Ткачуку Олексію Володимировичу,

який загинув, захищаючи територіальну цілісність, незалежність та суверенітет нашої держави.

Вшанування його пам’яті - це не просто наш святий обов’язок, це наша шана і гордість за справжніх героїв.

Ткачук Олексій Володимирович народився 21 жовтня 1983 року в с. Лип’ятин Хмільницького району Вінницької області. У 1990 році вступив до першого класу школи с. Чеснівка. У 1994 році продовжив навчання в школі с. Лип’ятин, яку закінчив у 1999 році.

У 2001 році був призваний на строкову військову службу. Невдовзі був комісований за станом здоров’я. Працював різноробочим у місті Вінниця.

      Був призваний на військову службу по мобілізації Хмільницьким РТЦК та СП 17 лютого 2023 року. Виконував службові обов’язки у званні солдат, на посаді гранатометник 2 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 3 стрілецької роти 411 окремого стрілецького батальйону у в.ч. А4840.

Загинув 13 липня 2023 року внаслідок мінометного артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Терни Донецької області.

Захоронений на сільському кладовищі с. Чеснівка.

 

      На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїнові були присутні сільський голова Олександр Гоцуляк, заступник сільського голови, старости старостинських округів, почесна варта, рідні, друзі, односельчани загиблого.

       Право відкрити меморіальну дошку надали рідним загиблого.

     Для освячення меморіальної дошки запрошено Духовенство ПЦУ Хмільницького благочиння.

        Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Героя та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за незалежність, територіальну цілісність та волю України.

ВІЧНА І СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису