Відкриття пам’ятних дошок в с. Сальниця!

  • 349

      Сьогодні, 20 вересня 2023 року, в с. Сальниця відбулось відкриття пам’ятних дошок нашим ЗАХИСНИКАМ:

  • Степанюку Василю Івановичу
  • Ридванському Сергію Анатолійовичу
  • Ксенченку Олександру Олександровичу
  • Собчуку Миколі Феофановичу
  • Слободянюку Івану Васильовичу,

які загинули на війні, захищаючи територіальну цілісність, незалежність та суверинітет нашої рідної держави.

Степанюк Василь Іванович народився 21 грудня 1980 року в с. Гнатівка Хмільницького району Вінницької області. З 1987 року навчався в Гнатівській школі, середню освіту здобував у Сальницькій школі, котру закінчив у 1997 році. В 1998 р. проходив строкову військову службу в Українській Армії. Одружений, виховував трьох дітей. Степанюк Василь Іванович у 2018 році ніс військову службу за контрактом у м. Гостомель, служив у військовій частині 3018 Національна Гвардія України у званні молодший сержант, на посаді - старший слюсар-монтажник ремонтного взводу автомобільної техніки ремонтної роти автотранспортного батальйону. Виконував службові обов’язки в м. Лисичанськ Луганської області. Загинув 25.04.2022 року під м. Лисичанськ Луганської області.

Захоронений на сільському кладовищі с. Сальниця.

 

Ридванський Сергій Анатолійович народився 25 березня 1976 року в с. Гнатівка Хмільницького району Вінницької області. У 1983 році пішов до Гнатівської школи І-ІІ ступенів, провчився 5 років, потім сім’я переїхала до села Сальниця, де закінчив 9 клас Сальницької школи І-ІІІ ступенів в 1991р. В 1993 році закінчив ПТУ села Гущинці, здобувши професію шофера.

В квітні 1994 року був призваний на військову службу. Відбував строкову дворічну службу в Українській Армії в місті Харкові.

Одружений, виховував сина. Багато працював на будівництві, в охороні, останні роки працював в селі Сальниця шофером у СТОВ «Відродження».

З березня 2022 року був призваний на військову службу за призовом по мобілізації Хмільницьким РТЦК та СП у званні солдат, на посаді водій автомобільного взводу підвозу продовольства, речового та військово-технічного майна роти забезпечення продовольством, речовим та військово-технічним майном батальйону матеріального забезпечення у в.ч А1619. Виконував службові обов’язки в м. Миколаїв.

Загинув 17 липня 2022 року під час ракетного обстрілу.

Захоронений на сільському кладовищі с. Сальниця.

 

Ксенченко Олександр Олександрович народився 5 березня 1995 року в селі Лелітка Хмільницького району Вінницької області. В 2001 році сім’я переїхала до с. Сальниця, де навчався у Сальницької ЗОШ І-ІП ступенів. Після закінчення в 2012 р. школи вступив до ПТУ № 40 в місті Хмільник, отримавши професію маляра-штукатура. По закінченню навчання працював в м.Хмільник в лісгоспі, потім в приватному підприємстві перевізником.

Одружений, виховував сина. Був призваний 26.02.2022 року Хмільницьким РТЦК СП. Виконував службові обов’язки в м. Бахмут, у званні солдат, на посаді - водій 3 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 1 стрілецької роти у в.ч. А7339.

Загинув 16 серпня 2022 року в місті Бахмут Донецької області при переміщенні позиції військової частини, підірвавшись на вибуховому пристрої невизначеного походження та помер під час госпіталізації до лікарні.

Захоронений па сільському кладовищі с. Сальниця.

Собчук Микола Феофанович народився 17 травня 1983р. в с. Сальниця Хмільницького району Вінницької області. В 2000 р. закінчив Сальницьку загальноосвітню школу І-ІП ступенів, в 2001 р. закінчив ПТУ м. Хмільника, здобув професію столяра. Потім вступив до лав Української Армії, проходив строкову службу у Внутрішніх військах. Працював в Уланівській лікарні підсобним працівником.

Одружений, виховував доньку та сина. Був призваний на військову службу за призовом по мобілізації Хмільницьким РТЦК та СП, у званні солдат, на посаді- стрілець-помічник гранатометника стрілецького відділення, стрілецького взводу стрілецької роти у в.ч. А7093. Виконував обов’язки в районі с. Новоукраїнське Криворізького району Дніпропетровської області.

Життя обірвалося 28 серпня 2022 р. у населеному пункті с. Новоукраїнське Криворізького району Дніпропетровської області.

Захоронений на сільському кладовищі с. Сальниця.

Слободянюк Іван Васильович. Народився 10 жовтня 1993 року в селі Гнатівка Хмільницького району Вінницької області. В 2000 році пішов до Гнатівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. У 2003 році пішов навчатися до Сальницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, яку закінчив в 2010 році.

1 липня 2010 року вступив до коледжу Житомирського інституту приватного акціонерного товариства «Вищий навчальний заклад Міжрегіональна Академія управління персоналом (МАУП)». В 2011 році закінчив МАУП за професією «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних». В 2011 році вступив до Бердичівського ПТУ № 4, котре закінчив в 2013 році, здобувши професію токаря- електрозварювальника ручного зварювання. З 2013 року працював на будівництві.

Одружений. Виховував доньку. Був призваний на військову службу за призовом по мобілізації Хмільницьким РТЦК та СП 25 серпня 2022 року. Виконував службові обов’язки в населеному пункті Площанка Кремінського району Луганської області на посаді навідник десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти, десантно штурмового батальйону військової частини А 0281.  

   Загинув 16 листопада 2022 року в селі Площанка Кремінського району Луганської області від численних осколкових поранень.

Захоронений на сільському кладовищі с. Гнатівка.

 

        На урочистій церемонії відкриття меморіальних дошок воїнам були присутні сільський голова Олександр Гоцуляк, заступники сільського голови, старости старостинських округів,  почесна варта, рідні, друзі та односельчани загиблих.

        Для освячення меморіальних дошок запрошено Духовенство ПЦУ Хмільницького благочиння на чолі із Благочинним Іваном Пукасом.

        Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті захисників України

Світла пам’ять про наших ГЕРОЇВ назавжди залишиться у наших серцях.

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ!Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису