Відкриття пам’ятних дошок в с.Тараски!

  • 193

Сьогодні в День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в с. Тараски відбулось відкриття пам’ятних дошок молодшому сержанту Кравчуку Сергію Михайловичу та сержанту Національної гвардії Сенику Тарасу Олеговичу.

      Сергій Михайлович Кравчук народився 24.09.1975р. в с.Тараски Вінницької обл. Хмільницького р-ну.

30 вересня 2020 року підписав контракт на службу у 57 бригаді на посаді механіка - водія механізованого відділення – бойової машини механізованого взводу механізованої роти . Ремонтував бойові машини і мріяв повернутися додому після закінчення контракту, щоб завжди бути з родиною.

Загинув Сергій Михайлович 24 лютого 2022 року, перебуваючи у відрядженні в резерві ОТУ «Північ» після артилерійського обстрілу та безпосередньо бойового зіткнення з противником в районі населеного пункту Біловодськ Луганської області, отримавши поранення несумісне з життям. Поховали військового на Алеї Слави у м.Знам’янка 6 жовтня 2022 року.

Сергій Михайлович був нагороджений Відзнакою Президента України «за участь в антитерористичній операції», медаллю «учасник бойових дій», медаллю «учасник АТО/ООС» . Воїн боронив свою країну, свою сім’ю, але віддав життя, бо окупант зазіхнув на все, що дороге кожному українцю : рідну землю, свободу, незалежність, вільне і мирне життя.

   Сеник Тарас Олегович - солдат 79 окремої десантно-штурмової бригади.

Народився 21 вересня 1995 р. в с.Чепелі Вінницької обл.

Хмільницького р-ну.

Коли почалася повномасштабна війна на Україні, його

покликали на передову. Захищаючи Україну від російських

окупантів, 26 лютого 2022-го він загинув. За словами друзів, його підірвали в Миколаєві. Тарас їхав на машині, забирав наших бійців.

Посмертно нагороджений Орденом «За мужність»

Він віддав своє молоде життя за Україну, за мир і спокій для кожного з нас.

На урочистій церемонії відкриття меморіальних дошок воїнам були присутні сільський голова Олександр Гоцуляк, рідні, друзі, педагоги та учні, односельчани, почесна варта.

Для освячення меморіальних дошок запрошено Духовенство ПЦУ Хмільницького благочиння на чолі із Благочинним Іваном Пукасом.

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті захисників України

Світла пам’ять про наших ГЕРОЇВ назавжди залишиться у наших серцях.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису