В Уланівській ТГ Хмільницького району с. Уланів обговорили шляхи щодо недопущення отруєння бджіл при застосуванні засобів захисту рослин (ЗЗР) у сільському і лісовому господарстві.

  • 140

Фото без опису23 лютого 2023 року, на базі Уланівської територіальної громади було проведено дану нараду за участі головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Хмільницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Поліщука Андрія Олександровича та спільно із головою комісії з питань бджільництва, попередження та встановленнями факту отруєння бджіл на території Уланівської сільської ради начальника відділу земельних відносин Заграбчук Тетяни Володимирівни та фермерськими господарствами, пасічниками і органами самоврядування  провели нараду щодо профілактики отруєння бджіл засобами захисту рослин та агрохімікатами.

В ході наради присутні розглянули наступні питання:

  • Закон України «Про бджільництво» 1492-ІІІ- від 29.09.2013.

  • Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 19 лютого 2021 року №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва».

  • порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;

  • алгоритм дій при встановленні факту отруєння бджіл засобами захисту рослин;

  • правила та норми застосування пестицидів та агрохімікатів.

Важливо: налагодження комунікації та обміну інформацією між фермерськими господарствами, пасічниками і органами самоврядування, завчасне попередження пасічників про обробіток рослин фермерськими господарствами і агроформуваннями з використанням пестицидів і засобів захисту рослин дозволить зберегти бджіл від отруєнь та масового падежу.