INTERSOS – ГУМАНІТАРНА ОРГАНІЗАЦІЯ!

  • 4206

                

    Фото без опису        

INTERSOSце незалежна некомерційна організація, яка через своїх власних гуманітарних операторів втручається, щоб ефективно задовольнити потреби людей у серйозних кризових ситуаціях, головним чином у найбільших регіонах світу, які страждають, позбавлені прав, гідності та необхідних речей. Вона підтримує гнучку операційну структуру.

Головний офіс в Італії координує, підтримує та контролює заплановану діяльність у країнах втручання, яку здійснюють децентралізовані офіси.

INTERSOS заснована в 1992 році, визнана Міністерством закордонних справ Італії, Європейською Комісією та основними агентствами ООН. Вона має честь мати консультативний статус при Економічній і Соціальній Раді ООН.

МІСІЯ INTERSOS це:

  1. Негайно реагувати на гуманітарні кризи, надаючи екстрену допомогу жертвам збройних  конфліктів, посухи, голоду та інших ситуацій лиха.

  2. В організації є досвід роботи в регіонах надзвичайних ситуацій (Африка, ЮАР та інші країни), надання допомоги жертвам збройних конфліктів, стихійних лих та екстремальних ситуацій з особливою увагою до захисту найбільш вразливих груп населення (особи з інвалідністю, одинокі матері, багатодітні сімї, пенсіонери…).

INTERSOS лише починає свою роботу в Україні з населених пунктів, що стали з 24 лютого 2022р. тиловими містами, куди були спрямовані потоки ВПО, де й зараз розміщені їх велика кількість: Львів, Вінниця, Полтава, Одеса, Дніпро.

ЦЕ НЕПРОДОВОЛЬЧА ДОПОМОГА передбачена для ВПО, що проживають у центрах масового розміщення та людям, які постраждали від війни, психологічна підтримка.

Співпраця  INTERSOS з Територіальними Громадами, підсилить заходи по наданню гуманітарної допомоги ВПО, постраждавши від війни, розпочатою Росією.

 

В Уланівській Територіальній Громаді багато перебуває сімей ВПО з різних регіонів України, де йдуть бойові дії. Тому будь-яка допомога для покращення умов проживання, соціальної та психологічної допомоги людям, які знайшли тимчасовий прихисток в Уланівській ТГ дуже значима і потрібна.

Нині на території громади облаштовано центри компактного проживання, надані також ВПО будинки в селах, і міська влада шукає та залучає міжнародні організації для взаємо співпраці.

Перелік потреб ВПО формується і надалі буде формуватися  заздалегідь.

ЯКІ ТЕМИ І ПИТАННЯ РОЗГЛЯДАЄ ІNTERSOS:

  1. Діяльність мобільної команди.

  2. Інформація про доступні послуги для ВПО.

  3. Захист і здоровя.

  4. Захист дітей.

  5. Запобігання торгівлі людьми.

  6. Домашнє та гендерне зумовлене насильство.

  7. Сексуальне насильство та домагання.

  8. Примусовий шлюб.

  9. Вагітні або годуючи жінки.

  10. Особи в групі ризику.

  11. Право на освіту.

  12. Інформація повязана з психічним здоровям та випадки  

         хронічних захворювань.

  1. Поінформованість про права людей з інвалідністю.

  2. Юридичні аспекти.

  3. Неспеціалізованого персоналу.  

 

 

Якщо, кому потрібна допомога фахівців Гуманітарної Організації INTERSOS: психологічна, гуманітарна, або які були написані вище, можна звертатися:

  1. До фахівця з психологічної підтримки – Тетяни Шевчук;

  2. Cоціального працівника – Олени Стебліної,  - це Мобільна Команда INTERSOS по Уланівській Територіальній Громаді.

  3. Телефон: 80961488264.

  4. Робочі дні: Понеділок – Пятниця 8.00 – 17.00.

  5. Вихідні дні: Субота – Неділя.