Усі послуги та допомога в одному місці: на Вінниччині запустили Telegram бот для мешканців та ВПО

  • 130

На Вінниччині запрацював Telegram бот «ВінСоцБот», який містить уніфіковану інформацію про доступні послуги та допомогу для місцевих мешканців та внутрішньо переміщених осіб під час військового стану.

 

Telegram бот «ВінСоцБот» являється віртуальним помічником, який у зручному форматі пропонує знайти користувачу корисну для себе інформацію щодо:

  • медичних, освітніх, пенсійних та адміністративних послуг;

  • реєстрації внутрішньо переміщених осіб та отримання різного роду допомоги (виплат, компенсацій, гуманітарної допомоги тощо);

  • послуг у сфері захисту населення, включаючи психосоціальну підтримку, юридичну та загальну соціальну допомогу.

 

Користувачу достатньо лише обрати назву територіальної громади Вінницької області, а Telegram бот запропонує доступні види послуг та допомоги з довідковою інформацією та контактами.

 

«Зараз є великий об’єм інформації щодо послуг для внутрішньо переміщених осіб, проте вона  досить розпорошена, і як наслідок, громадяни витрачають багато часу, щоб отримати консультацію на особистому прийомі в тих чи інших установах або на пошук необхідної інформації в мережі Інтернет, при цьому не завжди використовуючи перевірені джерела. Тому виникла ідея створити єдиний ресурс, який містив би актуальну та перевірену інформацію.

ВінСоцБот - реальна можливість швидко отримати необхідну інформацію про послуги, доступні для внутрішньо переміщених осіб в розрізі кожної територіальної громади у сучасному та зручному форматі», - розповідає директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОВА Світлана Ярмоленко.

 

Створення Телеграм боту «ВінСоцБот» стало можливим завдяки підтримки Гуманітарної організації «Інтерсос» у рамках  проєкту «Посилення стійкості та покращення координації захисту внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад у Центральній Україні», який реалізовується у партнерстві із Triangle Humanitaire (TGH) та фінансується УВКБ ООН.

 

«Гуманітарна організація «Інтерсос» прагне полегшити доступ до інформації для людей, які її потребують. Чат-бот доповнює діяльність INTERSOS у сфері захисту населення у Вінницькій області, пропонуючи цілісну та легко доступну інформацію про послуги для всього населення області», - коментує керівниця Місії Гуманітарної організації «Інтерсос» в Україні Александра K. Вишневська.

 

Телеграм бот можна знайти у пошуку Telegram месенджера за назвою «ВінСоцБот» або @VinSoc_bot, або ж відсканувати наступний QR-код з мобільного телефон: