Хмільницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області повідомляє!

  • 628

 

 

Державна податкова служба України повідомляє, що з 01.01.2022 року набирають чинності положення абзацу четвертого п.61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України згідно з яким фізичні особи-підприємці, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ – IV груп, зобов’язані застосовувати РРО таабо ПРРО для здійснення розрахункових операцій.

Платники І групи Єдиного податку з 01.01.2022р. не зобов’язані реєструвати та застосовувати РРОПРРО.

Суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний таабо класичний), засобами якого здійснюється реєстрація розрахункових операцій.

Інформація щодо застосування ПРРО, використання яких значно спрощує процес реєстрації розрахункових операцій, рекомендуємо використовувати матеріали банеру «Програмні РРО», що розміщений за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Також у банері наявні покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/, та https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/), відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців розміщені за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/.

Відеоуроки щодо формування електронної печатки для ПРРО розміщено за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/elektronni-dovirchi-poslugi/.

За додатковою інформацією просимо звертатись до Хмільницької ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області за адресою: Вінницька обл.  м.Хмільник, проспект Свободи, 25, або за  тел. (04338) 2-2150.