Штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту Уланівської сільської ради

  • 324

Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту територіальної громади на 2021 рік, 12 жовтня 2021 року під керівництвом заступника голови сільської ради Світлани Якушевської було проведене штабне тренування з керівним складом органів управління Уланівської сільської ланки Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Тема тренування: “ Дії органів управління Уланівської сільської ланки Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, в складних умовах осінньо-зимового періоду ”.

До тренування залучались: керівний склад органів управління цивільного захисту територіальної громади, керівники територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту.

Навчальні цілі тренування:

удосконалення навичок керівного складу органів управління Уланівської сільської ланки Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в складних умовах осінньо-зимового періоду;

перевірка готовності сил і засобів цивільного захисту Уланівської сільської ради, що залучаються до виконання рятувальних та інших невідкладних робіт у разі виникнення надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період; відпрацювання необхідних документів.

Тренування проводилось у два етапи: теоретична та практична частини.

Теоретична частина штабного тренування включала: проведення оповіщення та збір керівного складу органів управління територіальної ланки;

доведення порядку проведення тренування.

Під час виконання практичних заходів відпрацьовано:

  • організація роботи штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації;

  • аналіз обстановки, організація взаємодії територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту, уточнення складу сил і засобів цивільного захисту;

  • пропозиції територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту в рішення голови сільської ради на ліквідацію надзвичайної ситуації.

При проведенні штабного тренування:

  • Організовано роботу територіального оперативного штабу з реагування на надзвичайні ситуації щодо забезпечення у період ускладнення погодних умов, координації дій органів управління та служб цивільного захисту громади.

  • Уточнено плани реагування на надзвичайні ситуації і склад сил цивільного захисту громади, що залучаються до виконання рятувальних та інших невідкладних робіт у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в осінньо-зимовий період.

  • Уточнено перелік та стан об’єктів теплопостачання з метою підтримання безперебійного теплопостачання населенню територіальної громади.

  • Проведено роботу щодо уточнення розрахунків сил і засобів, які можуть бути залучені від спеціалізованих служб цивільного захисту до виконання завдань із запобігання виникнення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у осінньо-зимовий період.

В ході штабного тренування проведено заслуховування посадових осіб територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту, представників підприємств, установ і організацій із відпрацьованими документами (оцінка обстановки, проведені розрахунки, пропозиції до рішення голови сільської ради на ліквідацію надзвичайної ситуації).