Щодо опалення садочків, шкіл, медичних установ, клубів, бібліотек, стаціонарного відділення для одиноких людей та адміністративних будівель Уланівської сільської ради!

  • 347

Нині установи вимушені закупати газ за ринковими цінами – по 35–45 грн/м3.

Бюджетні та комунальні установи укладали угоди на постачання газу за ринковими цінами на початку року з приватними постачальниками, які вигравали тендери. Термін дії таких договорів був окреслений – до кінця року.

Але перед опалювальним сезоном, коли ціна газу перевищила 30 грн/м3, постачальники почали масово їх розривати.

Так, станом на 01.10.2021 року відділом освіти, культури, молоді та спорту Уланівської сільської ради було двічі оголошено закупівлю через електронну систему Прозоро. Дані закупівлі, у зв’язку з коливанням ціни природного газу на ринку, не відбулись!

Станом на 10.11.2021року знову оголошено закупівлю природного газу з розрахунку 36 грн. за 1 м3 .

Газові постачальники повідомляють, що така ситуація відбувається масово по всій країні. Це ж підтверджують тендери, які опубліковані в Prozorro. Очікувана вартість газу в них становить від 35 до 45 грн/м3.

Відповідно до мого розпорядження № 160-ОС від 08.10.2021 «Про початок опалювального сезону на 2021-2022 року» опалювальний сезон з 12.10.2021 року розпочато у навчальних закладах Уланівської територіальної громади, де опалення здійснюється альтернативним видом палива (твердопаливні котельні), тобто дровами та/або пілетами. Інші заклади громади будуть підключенні до опалювальної системи по мірі укладання договорів з газопостачальними компаніями.

Модель виходу з даної ситуації є!

Ми активно працюємо над вирішенням даного питання по всій Уланівській територіальній громаді!

Фото без опису