На Вінниччини розпочато підготовку до відзначення 35 роковин трагедії на ЧАЕС

  • 361

Сьогодні, 18 лютого, під головування першого заступника голови ОДА Наталі Заболотної відбулось засідання  організаційного комітету з підготовки до відзначення на Вінниччині 35 роковин трагедії на ЧАЕС.

Серед учасників організаційного комітету були присутні представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, представники і голови профільних комісій обласної Ради, а також голова координаційної ради громадських чорнобильських організацій Петро Осадчук.

Учасниками обговорено ряд заходів для вшанування ліквідаторів – чорнобильців, які цьогоріч заплановано в рамках відзначення роковин аварії на ЧАЕС як на обласному, так місцевому рівнях.

Звертаючись до присутніх Наталя Заболотна зауважила: «На Вінниччині вже розпочато підготовку до відзначення 35-х роковин Чорнобильської катастрофиНаразі ведеться системна робота профільними департаментами та Координаційною радою громадських організацій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи м. Вінниці та Вінницькій області задля налагодження співпраці з громадськими організаціями чорнобильців та належної підготовки до відзначення роковин трагедії на ЧАЕС».

Цьогоріч в області передбачається проведення ряду соціальних, культурних, мистецьких, освітніх, науково-просвітницьких заходів.

Зокрема, вперше, в рамках відзначення на Вінниччині роковин Чорнобильської трагедії, за участі театру «Арабески» (м.Харків), організовано показ вистави «Українські катастрофи ХХ ст. – Чорнобиль».

Крім того, відбудеться презентація книги М. Ястремського, виданої коштом обласного бюджету, «Шлях у 25 років» про діяльність Вінницької міської організації «Союз Чорнобиль України» та видання буклету до 35-х роковин Чорнобильської трагедії «Пам’ять моя, Чорнобиль».

Ще однією новацією серед заходів, приурочених до 35-х роковин аварії на ЧАЕС, є пам’ятна посадка лісу, що відбуватиметься в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

«25-26 квітня відбудеться низка заходів із вшанування пам’яті учасників ліквідації аварії на ЧАЕС за участю керівництва області. Зокрема, мітинг-реквієм та покладання квітів і вінків до пам’ятника жертвам чорнобильської катастрофи. Разом з тим, 26 квітня відбудеться церемонія погашення пам’ятної поштової марки приуроченої 35 роковинам трагедії на ЧАЕС», - повідомила Наталя Заболотна.

За підсумками обговорення попередньо запропонованого плану заходів учасниками організаційного комітету внесено відповідні пропозиції та підтримано озвучений Наталею Заболотною план заходів для подальшого затвердження розпорядженням голови ОДА.