Перший день літа!

  • 388

ДЕНЬ  ЗАХИСТУ  ДІТЕЙ  В УЛАНІВСЬКОМУ  ДНЗ

    Погодьтесь, діти – це квіти життя. Немає нічого краще, дорожче та бажаніше в цілому світі, а ніж діти. Лише діти приносять в наше життя, щастя, радість та гармонію. Тільки діти вчать нас життєвої мудрості, дарують нам сенс у житті, живлять нас силою та енергією.

Фото без опису

   Фото без опису Щороку в перший день літа відзначається  Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними. День захисту – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захистити права малечі, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

 

     

 

 

 

В цей день в дитсадку з участю вихователів та дітей було організовано виставку «Як ослик щастя шукав». Родзинкою свята стала святкова дискотека. Захід пройшов весело та приніс задоволення всім учасникам.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

День захисту дітей:5 цікавих фактів 

Фото без опису

Факт 1: День захисту дітей відзначається вже 66-й раз

     Вперше Міжнародний день захисту дітей почали відзначати в 1950 році. За півроку до цього, в листопаді 1949 року, в Парижі на конгресі Міжнародної демократичної федерації жінок було прийняте рішення про його щорічне святкування. Приємно, що це рішення було підтримане 51 країною.

Факт 2: Перша Декларація прав дитини створена в 1959 році

     Організація Об'єднаних Націй підтримала цю ініціативу і в 1959 році була складена перша Декларація прав дитини. У ній налічувалося статей, які повинні були забезпечити законний захист неповнолітніх. І хоча у цієї Декларації не було юридичного статусу, її все одно прийняли в багатьох країнах світу.

Факт 3: У Міжнародного дня захисту дітей є свій прапор

  Фото без опису   Прапор свята має зелений фон, який символізує родючість, свіжість, ріст і гармонію. У центрі розміщена фігурка нашої планети, а навколо неї - 5 дитячих фігурок різного кольору. Вони символізують терпимість і різноманітність.

 

 

Факт 4: У 1989 році прийнята Конвенція прав дитини

     20 листопада 1989 року ООН затвердила Конвенцію прав дитини, в якій міститься 54 статті. Вони регулюють права всіх дітей планети. Також у Конвенції прописані обов'язки дорослих у відношенні до неповнолітніх громадян.

Факт 5: У деяких країнах планети День захисту дітей відзначають не 1 червня 

     Фото без описуДень захисту дітей не у всіх країнах відзначається у перший день літа. Є держави, де влаштовують свято дітей 20 листопада - в день затвердження Конвенції прав дитини. А в деяких країнах цей день приурочено важливим історичним подіям. Наприклад, у Парагваї День захисту дитини припадає на 16 серпня.