ДО ВІДОМА ГРОМАДЯН!

  • 421

УВАГА! ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ УЛАНІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

ДОВОДИМО ДОВАШОГО ВІДОМА!

 

    Співробітники поліції постійно ведуть боротьбу  з незаконним обігом наркотиків, незаконними посівами та вирощуванням наркотиковмісних рослин тощо, але цілком побороти незаконні прояви не вдається. Все рівно дехто умудряється посіяти та виростити їх.

     Доцільно нагадати, що в Україні громадяни не мають права сіяти й вирощувати мак снотворний та коноплі. Дане явище в останній час набуло масового характеру з огляду на період їх дозрівання. Звертаючись до громадян,  необхідно зауважити, що за незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель, громадяни нестимуть адміністративну або кримінальну відповідальність.

     Зовсім незначна кількість посіяних або вирощуваних рослин снотворного маку  (до ста рослин) чи конопель (до десяти рослин) може бути підставою для  притягнення особи до адміністративної відповідальності за  ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 18 до 100 неоподаткованих мінімумів  доходів громадян з конфіскацією незаконно  вирощувальних наркотиковмісних рослин. Якщо кількість рослин є більшою – від ста до п’ятисот рослин маку чи конопель у кількості від  десяти до п’ятдесяти рослин, настає кримінальна відповідальність відповідно до ч. 1      ст. 310КК України. Покарання за цей злочин передбачене у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі  на строк до 3 років.  

 

Адміністрація сільської ради