День Перемоги у Другій світовій війні.

  • 391

Вічно житиме пам’ять і слава Героїв в народі,

Не зів’януть ніколи безсмертя величні вінки.

Литий в бронзі солдат на Братській могилі в скорботі:

Наша пам’ять свята, наша біль і печаль на віки...

Фото без опису

Посміхається ранок травневий,

Трепет спогадів, потиск долонь...

У сльозинках непрохано-щедрих

Знов виблискує вічний вогонь.

Але поряд надійне плече

І дитячі допитливі очі,

І душа, в якій серце тріпоче,

Що Ваш спогад в майбутнє несе.

     9 травня біля братських могил в селі Уланів відбувся мітинг – реквієм приурочений 73- річниці великої Перемоги на якому були присутні жителі та гості Уланівської територіальної громади, учні та вчителі школи, учасники АТО. Під час мітингу відбулось урочисте відкриття пам’ятного знаку вдовам – фронтовиків. Право відкриття надалось сільському голові Голубенку С.І., голові ветеранської організації  с. Уланів Царенку А.М. та заступнику з питань Агропромислового комплексу підприємства «Візит» Загребельному О.Д.

Фото без опису

    Традиційно учні  Уланівської ЗШ І-ІІІ ступенів зачитали Книгу Пам’яті загиблим та вірші присвячені до Дня Перемоги у Другій світовій війні.

     Уланівський сільський голова Голубенко Сергій  Іванович привітав присутніх з нагоди свята Дня Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками. Та побажав : «У цей день ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від нацизму. Нехай нашими неперехідними духовними цінностями, нашими найвищими чеснотами стануть священна пам’ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом любові до Батьківщини, зразком витримки, мудрості й терпіння, щирої віри у щасливе майбутнє нашої незалежної держави. Ми з вдячністю згадуємо тих, хто віддав власне життя за щасливе майбутнє своїх нащадків».

     Наприкінці мітингу була оголошена  Хвилина мовчання  в пам’ять загиблих у Другій світовій війні та всі бажаючі змогли покласти  квіти до братських могил. 

    З нагоди 73 річниці з Дня Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками також відбулися мітинги в с. Тараски, с. Пагурці та с. Воронівці.

           Пам'ятаємо, шануємо, дякуємо!