ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

  • 33

Фото без опису

 

Найменування замовника: Комунальне підприємство «Уланівкомунсервіс».

Місцезнаходження замовника: 22032, Вінницька обл., Хмільницький район, с. Уланів, вул. Соборна, 62.

Ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: 38041923.

Категорія замовника: Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади (відповідно до п.3 ч.1 ст.2 Закону України « Про публічні закупівлі»).

Предмет закупівлі: «Придбання та встановлення, монтаж та пусконаладка на місці безпосередньої експлуатації (артезіанська свердловина) системи автономного живлення у складі: гібридний інвертор, акумуляторні батареї, монтажна стійка дворамна або еквівалент за кодом ДК 021:2015 31150000-2 - Баласти для розрядних ламп чи трубок».

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями, UA-2024-07-23-005991-a

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 450 000,00 грн. Очікувану вартість предмету закупівлі визначено у відповідності до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з врахуванням кошторисних призначень та потреби. Для визначення очікуваної вартості використано загальнодоступну інформацію щодо цін на даний вид товару, яка міститься у відкритих джерелах та інформацію, отриману шляхом ринкових консультацій (запитів ціни) від потенційних надавачів послуг, а саме: Центр забезпечення України, …………..

Розмір бюджетного призначення: 450 000,00 грн.  з ПДВ.

Термін виконання послуг: з моменту підписання договору до 30.09.2024 року.

Місце поставки матеріалів та надання послуг: Україна, Вінницька обл., Хмільницький р-н, с. Уланів, артезіанська свердловина № 1422, вул. Свободи.

 

 

Обґрунтування доцільності закупівлі:

 

З метою невідкладного забезпечення заходів правового режиму воєнного стану, до яких у тому числі входить здійснення публічних закупівель, частиною 3-7 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон) встановлено, що на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених цим Законом, визначаються Кабінетом Міністрів України із забезпеченням захищеності таких замовників від воєнних загроз.

На виконання даної норми Закону урядом були прийняті Особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затвердженими постановою Кабінету міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178.

У відповідності до пункту 14 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затвердженими постановою Кабінету міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 (надалі - Особливості) закупівля відповідно до цих особливостей здійснюється замовником на підставі наявної потреби або у разі планової потреби наступного року. Запланована закупівля включається до річного плану закупівель замовника відповідно до статті 4 Закону України «Про публічні закупівлі» (надалі - Закон).

У зв’язку з невиправданою військовою агресією рф проти України і введенням військового стану з 24 лютого 2022 року виникла необхідність в разі відключення електроенергії для забезпечення безперебійного постачання води населенню в с. Уланів є необхідність проведення закупівлі «Придбання та встановлення, монтаж та пусконаладка на місці безпосередньої експлуатації (артезіанська свердловина) системи автономного живлення у складі: гібридний інвертор, акумуляторні батареї, монтажна стійка дворамна або еквівалент за кодом ДК 021:2015 31150000-2 - Баласти для розрядних ламп чи трубок».

 

№ з/п

Найменування товару

Технічні характеристики

Од. вим.

Кількість

  1.  

Акумуляторна батарея Deye LiFePO4 SE-G5.3

 (або еквівалент)

Тип акумулятора - LiFePo4 або еквівалент.

Напруга акумуляторної батареї - 51,2 В.

Ємність акумуляторної батареї - 104 А год.

Кількість блоків – 4 шт.

Загальна потужність акумуляторного

блоку – 21.2 кВт год.

Розмір акумуляторного блоку: 560х440х532 мм.

Вага акумуляторного блоку - 174 кг.

шт

4

  1.  

Інвертор Deye SUN 12K SG04LP3

(або еквівалент)

Номінальна потужність - 12 кВт.

Розмір : 658х422х281 мм.

Вага – 36.8 кг.

шт

1

  1.  

Стійка 24U-42U

(або еквівалент)

Відкрита комутаційна стійка 24-42U дворамна (або еквівалент) призначена для установки акумуляторних батарей/

Розмір (ДШВ): 5405601000-2025мм.

Вага –  до 65 кг.

Кількість комірок 3U – від 4 шт.

шт

1

 

* У місцях, де інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі містить посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва, вважати вираз «або еквівалент».

 

У разі якщо у цій технічний специфікації містяться посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними, європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами – вважати, що міститься вираз «або еквівалент». Якщо ця технічна специфікація містить посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва – вважати, що міститься вираз «або еквівалент». У разі надання еквіваленту, учасник в тендерній пропозиції повинен зазначити запропонований еквівалент та його характеристики, що визначені тендерною документацією. Посилання Замовником в найменуванні на торговельну марку, тип, або виробників тощо обумовлено наданням учасникам загального уявлення про характеристики чи складові товару. Під «еквівалентом» Замовник та учасник розуміють товар тієї ж цінової категорії, який за своїми якісними та технічними характеристиками відповідають (не поступаються) зазначеним вище.

 

Опис вимог до товару/послуг/робіт, що закуповується:

 

1. Код товару згідно з національним класифікатором України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», що найбільше відповідає номенклатурній позиції предмета закупівлі: 31150000-2 «Баласти для розрядних ламп чи трубок».

2. Товар, який пропонує Учасник повинен бути новими (такими, що не був у користуванні), офіційно поставленим в Україну, у працездатному стані.

3. Ціна пропозиції включає в себе витрати Учасника, пов’язані з транспортуванням, розвантаженням товару, монтажу та проведенням пусконалагоджувальних робіт, інструктажу фахівців Замовника на роботі з обладнанням на території Замовника.

 4. Експлуатаційна документація повинна бути виконана українською мовою. Допускається об’єднання декількох експлуатаційних документів в одному документі, крім формуляра (паспорта).

5. Якість товару та якість матеріалів (сировини) виготовлення цього товару повинна відповідати вимогам, які зазначені у стандартах, технічних вимогах заводу–виробника або іншій технічній документації, зокрема ДСТУ, ТУ та інших національних стандартах, що діють на території України.

6. Дата виготовлення товару не повинна бути більшою, ніж один рік до дати поставки    7. Гарантійний строк на Товар повинен дорівнювати або бути більше ніж 12 місяців.

8. Місце поставки: Вінницька область, Хмільницький р- н. Артезіанська свердловина № 1422, вул. Свободи.

9. Строк поставки товару – по 30.09.2024.

10. Товар обов‘язково повинен мати оригінальну упаковку, передбачену виробником, яка не повинна бути ушкодженою, або заміненою на іншу аналогічну.

11. Товар повинен відповідати показникам якості безпеки, які встановлюються законодавством України та діючими стандартами.

12. За якість та безпечність продукції відповідає постачальник.

13. Учасник визначає ціну з урахуванням усіх своїх витрат, податків і зборів, що сплачуються або мають сплачені, в тому числі на транспортування до місця поставки, страхування та таке інше.

14. Учасник відповідає за одержання всіх необхідних дозволів, ліцензій, сертифікатів на товар та самостійно несе всі витрати на отримання таких дозволів, ліцензій, сертифікатів, про що у складі пропозиції надає лист з підтвердженням.

15. Переможець надає гарантійний лист на виробничу потужність товару на протязі 5 (п’яти) років , без печатки/штампу переможця , гарантія вважається недійсною.

16. Учасник на запропонований Товар має надати лист у довільній формі з інформацією щодо застосування Учасником заходів із захисту довкілля, передбачених законодавством України та/або міжнародним законодавством.

17. Товар постачається Замовнику транспортом Переможця, розвантажується Переможцем, або в інший спосіб за рахунок переможця.

18. Учасник гарантує, що товар є таким, що не має негативного впливу на навколишнє довкілля та передбачає застосування необхідних заходів із захисту довкілля, тобто учасник гарантує, що технічні, якісні характеристики предмета закупівлі відповідають встановленим законодавством нормам. Підтвердження даної інформації забезпечується шляхом надання Учасником довідки у довільній формі.

19. Учасник, для підтвердження  зазначених параметрів запропонованого товару подає копію паспорту та/або інструкція/керівництво з експлуатації, або інший документ, в якому зазначені відповідні параметри. Якщо підтверджуючий документ має великий обсяг, то Учасником подається копія першого аркушу та аркушу на якому зазначені відповідні параметри товару.

20. Заміна та ремонт обладнання, що вийшло з ладу під час гарантійного терміну проводиться сервісним центром на території замовника за рахунок Постачальника та/або сервісного центру .

21. Постачальник повинен надати перелік сервісних центрів, що знаходяться на території України, з зазначенням їх контактних даних.