Робоча група з впровадження субпроєктів ПВУ продовжує свою роботу/ План соціального менеджменту

  • 139

Фото без опису

Соціальний менеджмент — це спосіб управління, розроблений різними організаціями та орієнтований на сприяння соціальній інтеграції, дозволяє ефективно впливати на соціальні процеси та створювати сприятливе для людини соціальне середовище.

В рамках реалізації субпроєктів ПВУ за сприяння групи технічної підтримки ПРООН, на 2 засіданні Робочої групи з впровадження субпроєктів ПВУ при Уланівській сільській раді, затверджено План соціального менеджменту субпроєктів Програми відновлення України (далі – ПСМ) та Додатки до нього.

Розробка та затверджерння ПСМ передбачає:

  • Аналіз соціально – економічної ситуації та аналіз потреб громади;
  • Оцінка соціальних впливів та ризиків субпроєкту, а також їх пом’якшення;
  • Розробка заходів для зменшення конфліктного потенціалу;
  • Проведення навчання для підвищення інституційної спроможності органів влади та громадських організацій в регіонах, де реалізується Надзвичайна кредитна програма;
  • Залучення до реалізації субпроєкту зацікавлених сторін;
  • Моніторинг реалізації субпроєкту в рамках реалізації ПВУ.


Субпроєкти, що реалізуються в рамках Надзвичайної кредитної програми Програми з відновлення України фінансуються за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та коштів місцевих бюджетів. Субпроєкти мають соціальну спрямованість, тому втілення в життя Плану соціального менеджменту - річ ключова. 


ЄІБ пропонує свою ієрархію заходів, які повинні бути застосовані кінцевими бенефіціарами з метою управління соціальним впливами: уникнення, мінімізація, відновлення, зниження, компенсація та створення доданої цінності. Координує та контролює діяльність кінцевих бенефіціарів в цьому напрямку група технічної підтримки ПРООН. Такий механізм забезпечує виконання соціального менеджменту та залучення зацікавелних сторін належним чином.

Також з метою організації моніторингу за реалізацією субпроекту була створена Моніторингова група.

Документи:

Протокол 2 Робочої групи.

План соціального менеджменту, затверджений Протоколом 2 Робочої групи.

 

 

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар