Актуалізація даних військовозобовʼязаних у ЦНАПах

  • 64

Фото без опису

Актуалізація даних військовозобовʼязаних у ЦНАПах

20 травня 2024 р.

Військовозобов'язані з 18 травня можуть оновити облікові дані через центри надання адмінпослуг. Зробити це можна відповідно до графіку роботи кожного окремого ЦНАПу.

З 18 травня 8300 адміністраторів ЦНАПів у всій Україні поступово отримуватимуть доступ до відповідної системи. 10 травня більше тисячі співробітників долучилися до онлайн-тренінгу щодо роботи з послугою. Решта ж - отримали відеоінструкцію з детальними розʼясненнями. 

Послугу оновлення даних у ЦНАПах розробили за 3 тижні. Вона має значно розвантажити і спростити роботу ТЦК та СП. Передбачається, що оновити свої дані військовозобовʼязані зможуть:

- у ЦНАПах;

- через мобільний застосунок Міноборони «Резерв+»;

- у ТЦК та СП. 

Процедура оновлення даних у ЦНАПах: 

- Адміністратори ЦНАПів авторизуються на спеціальному порталі за робочим електронним підписом,  отримуючи можливість оновлювати дані військовозобовʼязаних. 

- Громадяни мають підтвердити свою контактну інформацію: код-підтвердження має прийти на вказаний номер телефону та на електронну пошту (за наявності). 

- Якщо код-підтвердження не надходить, -  адміністратори повторюватимуть спроби, щоб підтвердити діючу контактну інформацію. 

- Отримана інформація одразу потрапляє до реєстру призовників, військовозобовʼязаних та резервістів “Оберіг”.

- Коли дані оновлені - військовозобов'язані отримають витяг з печаткою адміністратора ЦНАПу про актуалізацію даних. 

Військовозобовʼязаним потрібно мати з собою паспорт (або  пред'явити документи із цифрового застосунку «Дія») та РНОКПП. 

Військовозобов'язаним потрібно буде оновити такі дані про себе:

- ПІБ

- Адреса фактичного проживання

- Номер телефону 

- Електронну пошту (якщо є)