21 лютого - Міжнародний день рідної мови

  • 97

21 лютого Україна святкує Міжнародний день рідної мови, який нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Це мова великого народу, великої культури, нашої історії. Нею розмовляють, навчаються, співають, пишуть поезії та прози. Без мови та культури немає народу.

Сьогодні в умовах російсько-української війни наша солов’їна є гордістю та зброєю. Українці пишаються милозвучністю і силою своєї мови.

По всьому світу люди співають українську «Червону калину» і популяризують нашу мову та культуру.

Говоріть нашою мовою, співайте дітям ніжні колискові, виховуйте любов та повагу до всього рідного українського, і ми зміцнимо націю, відбудуємо та розбудуємо державу після Перемоги.

Ми – сильний народ, яким захоплюється весь світ!

Цікаві факти про українську мову.

Українська мова належить до слов'янської групи індоєвропейської мовної родини. В українській мові, на відміну від решти східнослов'янських мов, іменник має 7 відмінків, один із яких – кличний.

Українська мова багата на синоніми та зменшувальні форми. Найбільша кількість слів в ній розпочинається на літеру «П», а найменш уживаною є буква «Ф».

Понад те, українська мова – одна із найбільш вокальних та милозвучних у світі, вона є однією із найдавніших на нашому континенті й має чимало говірок.Фото без опису