Інформаційна кампанія «Червоні лавки «Ні насильству»

  • 352

    У період з 25 листопада до 10 грудня в усьому світі проходить Міжнародна інформаційна кампанія "16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства", яка інформує про цю проблему та закликає протидіяти будь-яким формам гендерно зумовленого чи домашнього насильства.

    У рамках інформаційної кампанії 8 грудня у селі Уланів Гуманітарна організація "INTERSOS" у співпраці із Уланівською сільською радою провели інформаційну кампанію  «Червоні лавки «Ні насильству», яка покликана привернути увагу до проблеми гендерно зумовленогодомашнього насильства, підтримати постраждалих осіб та нагадати іншим, що допомога поруч.

   Ініціатива реалізована у рамках проекту «Посилення стійкості та захисту внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад у Центральній, Південній та Східній Україні», який фінансується УВКБ ООН, Агентством ООН у справах біженців.

Фото без опису

В Україні першу червону лавку встановили у Вінниці на проспекті Космонавтів у 2021 році. У 2022 році Гуманітарна організація "INTERSOS" долучилася до ініціативи та встановила «Червоні лавки» у 6-х громадах Вінницької області. Цьогоріч за підтримки організації відкриття «Червоних лавок» відбудеться ще у 9-х громадах.

У Вінницькій області проблема гендерно зумовленогодомашнього насильства є доволі актуальною разом з тим численні постраждалі не наважуються звернутись по допомогу. Зокрема, упродовж 10 місяців 2023 року зареєстровано 8328 заяв та повідомлень у області, пов'язаних із домашнім насильством.

У 24 громадах Вінницької області працюють Мобільні команди Гуманітарної організації "INTERSOS", які надають психосоціальну допомогу внутрішньо переміщеним особам та людям, що постраждали від війни, в тому числі від гендерно зумовленого чи домашнього насильства. Одним із способів запобігання насильства є інформування кожної людини про її право на вільне від насильства життя. Саме тому Гуманітарна організація "INTERSOS" підтримує ініціативу "Червона лавка" як один із дієвих форм інформаційної кампанії.

За консультаціями до Мобільної команди "INTERSOS" можна звертатися за телефоном: +38(096)1488264.Фото без описуФото без опису     Гуманітарна організація "ІНТЕРСОС" реалізовує ініціативу «Червона лавка «Ні насильству» у 2023 році у рамках проекту «Посилення стійкості та захисту внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад у Центральній, Південній та Східній Україні», який фінансується УВКБ ООН, Агентством ООН у справах біженців.