Держгеокадастр забезпечив впровадження функціоналу щодо надання витягів з Державного земельного кадастру про землі в межах території територіальної громади

  • 86

Фото без опису

Держгеокадастр забезпечив впровадження функціоналу щодо надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягу з Державного земельного кадастру про землі в межах території територіальної громади.

Відповідний функціонал розроблено ДП «Центр державного земельного кадастру».

Впроваджений функціонал забезпечує можливість отримання органами державної влади, органами місцевого самоврядування для здійснення своїх повноважень відомостей з ДЗК про землі в межах території територіальної громади (площа земель в межах території територіальної громади, найменування суміжних територіальних громад, інформація про матеріали, на підставі яких встановлені межі територіальної громади).

Витяг надається в електронній формі безоплатно через вебресурс електронних послуг Держгеокадастру (https://e.land.gov.ua/services) за умови електронної ідентифікації особи з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Розроблення цього функціоналу здійснювалося на виконання вимог Закону України «Про Державний земельний кадастр» (із змінами, внесеними Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» від 28 квітня 2021 року № 1423-IX) та постанови Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 р. № 1077 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України щодо стимулювання меліорації земель».