Нагадуємо: з 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам буде продовжено

  • 162

Як повідомили в Мінсоцполітики України, з 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам буде продовжено.

Звертаємо увагу, що для отримання допомоги внутрішнім переселенцям не треба підтверджувати матеріальний стан. Адже допомога на проживання не залежить від отриманого доходу та є безстроковою.

Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання ВПО, згадані виплати – це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати її припинення. Тому допомога має й надалі виплачуватися усім внутрішнім переселенцям без винятку.

Отже, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2022 №1320 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо призначення окремих видів державної допомоги та соціальних стипендій», припинення виплат з 1 січня 2023 року стосується тільки тих видів допомоги та пільг, термін виплат яких закінчився протягом дії воєнного стану та не стосується виплат на проживання внутрішньо переміщеним особам.