УВАГА! Зміна постачальника газу!

  • 615

 

Фото без опису?Нові клієнти можуть отримати роз’яснення ситуації у Оператора ГТС України

У ситуації, коли 17 постачальників під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ» (де передача показань відбувається через клієнтський простір 104.ua) та ТОВ «Одесагаз-Постачання» газу не змогли виконувати свої функції з 1 травня 2022 року, понад 8,8 млн українських домогосподарств були автоматично переведені до надійної газопостачальної компанії «Нафтогаз України». Це відбулося через відсутність ресурсу у вищезгаданих постачальників.

Згідно постанови НКРЕКП № 2496 від 30.09.2015 ці постачальники, які мали передбачити свою нездатність продовжувати постачання природного газу своєму споживачу, мали завчасно (не пізніше ніж через три робочі дні після дня, коли йому стало відомо про відповідні обставини) повідомити про це всіх споживачів. Зі свого боку ГК «Нафтогаз України» не володіла інформацією про припинення газопостачання для 10 млн українських домогосподарств й отримала цю інформацію після 10 червня 2022 року, під час процесу формування рахунків за спожитий газ у попередньому періоді.

Звертаємо увагу, що рішення про підключення до реєстру клієнтів Нафтогазу постфактум з 1 травня 2022 року ухвалив Оператор газотранспортної системи України (ОГТСУ).

Усі клієнти можуть отримати роз’яснення щодо ситуації, яка склалася, в Оператора газотранспортної системи України, звернувшись на електронну скриньку info@?tsoua.com або на телефон контакт-центру (044) 239-77-77, або у попередньої газопостачальної компанії.

Тариф на газ для побутових клієнтів залишається незмінним

З 1 травня 2022 року до реєстру Газопостачальної компанії «Нафтогаз України» підключені 8,8 млн українських домогосподарств. Усі ці клієнти вже отримують газ відповідно до річного тарифного плану «Фіксований» з однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). Ціна актуальна та діє до 1 травня 2023 року.

Відповідне рішення ухвалив Оператор газотранспортної системи України та Міністерство енергетики України №198 від 08.06.2022. Звертаємо увагу, що станом на 25 червня 2022 року, в реєстрі постачальника «останньої надії» відсутні побутові споживачі.

Інформація, яка була поширена в низці засобів масової інформації стосовно того, що «"Нафтогаз" не знає, за скільки продаватиме газ мільйонам споживачів вже за тиждень» є маніпулятивною.

Просимо засоби масової інформації бути максимально виваженими у розповсюдженні соціально чутливої інформації.

 

Як повернути переплату від попереднього постачальника

 

Попередні постачальники газу виставили рахунки за попередній період, хоча з 1 травня 2022 року понад 10 млн українських домогосподарств отримують газ від ГК «Нафтогаз України». На жаль, чимало людей сплатили травневі суми за ненадані послуги попереднім постачальникам. Саме тому ГК «Нафтогаз України» інформує клієнтів, як повернути переплату.

 

Кому платити за газ? 

З 1 травня 2022 року понад 10 млн українських домогосподарств отримували газ від Нафтогазу. Саме тому, рахунки за спожитий газ у попередньому періоді мають бути оплачені до ГК «Нафтогаз України». 

Є інформація, що переплата від попереднього постачальника буде автоматично переведена до ГК «Нафтогаз України», вірно?  

На жаль, дієвого механізму щодо переводу коштів між компаніями не існує.  

Що робити з переплатою?  

Ми радимо кожному клієнту звернутись до попередньої газопостачальної компанії та написати заяву на повернення переплати. Зазвичай до заяви на повернення коштів платнику необхідно додати копію паспорта, ідентифікаційного номера та повних банківських реквізитів власного карткового рахунку (з зазначенням IBAN, МФО, ЄДРПОУ банку). Вищевказані документи необхідно надіслати за адресою для листування попереднього постачальника. Для більш точної інформації щодо переліку документів для повернення переплати рекомендуємо звернутися по попереднього постачальника. 

Коли повернуть переплату?  

Попередня газопостачальна компанія протягом 14 (максимально 30) календарних днів, має надати вам відповідь та повернути переплату. Проте в умовах воєнного стану терміни повернення можуть бути інші. 

Нагадуємо, що кожен сплачений рахунок у період війни — це ще один крок до перемоги! Ми продовжуємо забезпечувати безперебійне газопостачання на більшості території України. 

Лишилися питання? До ваших послуг наш контакт-центр:   
+380 66 300 28 88   
+380 98 300 28 88   
+380 93 300 28 88

До уваги нових клієнтів: розрахунок з травня відбувається з ГК «Нафтогаз України»

 

У зв’язку з тим, що більшість постачальників газу побутовим споживачам не виконують свої функції, з 1 травня 2022 року понад 8,8 млн українських домогосподарств отримували газ від Нафтогазу. Саме тому, рахунки за спожитий газ у попередньому періоді мають бути оплачені на рахунки ГК «Нафтогаз України».

 

У ситуації, що склалася, процес формування рахунків за травень дещо затримується. Усі рахунки за спожитий газ у попередньому місяці будуть доступні після 20 червня, в  особистому кабінеті my.gas.ua та чатботах GASUA.  Друковані рахунки доставить Укрпошта після 25-го числа поточного місяця, лише в тих регіонах, де відсутні активні бойові дії. 

Важливо, що кожен новий клієнт має отримати номер особового рахунку. Для цього необхідно перейти на спеціальну сторінку сайту, або в чатботи GASUA у ViberTelegram чи NaftogazGasSupply у Facebook Messenger та ввести ЕІС-код (16 символів). EIC – це персональний газовий номер об'єкта газопостачання, який складається з 16 символів (латинських літер та цифр). Наприклад, 56XM19A205987456. Його можна знайти в особистому кабінеті, контакт-центрі вашого облгазу або в рахунку за розподіл чи постачання газу. 

 

Після отримання особового рахунку ви можете зареєструватися в особистому кабінеті my.gas.ua. Саме з його допомогою зручно дізнатися та оплатити рахунки, завантажити довідку про пільги та субсидії, отримати акт звірки тощо. Також ви можете отримати особовий рахунок, звернувшись до контакт-центру ГК “Нафтогаз України”. 

 

Звертаємо вашу увагу, що всі пільги та субсидії, при зміні постачальника, зберігаються автоматично.

ГК «Нафтогаз України» продовжило дії знижки 1%, при оплаті за газ в особистому кабінеті на my.gas.ua або в чатботі GASUA, до 30 червня. Клієнт зможе використати її під час наступного платежу. 

Просимо повідомляти про виставлені рахунки за травень від попереднього постачальника на електронну скриньку client@?gas.ua.

До ваших послуг наш контакт-центр: 

+38 066 300 2 888
+38 098 300 2 888
+38 093 300 2 888 

 

Довідка:

З 1 травня 2022 року до реєстру клієнтів ГК «Нафтогаз України» включено 8,8 млн українських домогосподарств. Нові клієнти будуть отримувати послуги за однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування).