Профілактика харчових отруєнь.

  • 333

 

Фото без описуГострі кишкові інфекції та харчові отруєння залишаються найбільш розповсюдженими хворобами. Задовольняючи фізіологічну потребу у їжі, людина постійно ризикує захворіти, особливо, коли з їжею потрапляють збудники даних захворювань.

Найбільш небезпечними є м’ясні, рибні та молочні продукти харчування, які щоденно споживаються людиною. Ці продукти епідемічно небезпечні, оскільки при неправильному режимі приготування, зберігання та використання є добрим поживним середовищем для розмноження хвороботворних  бактерій та вірусів.

Не слід вживати продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченим терміном споживання. Зберігати продукти харчування слід тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін.

Не готувати продукти з запасом. Приготовлені страви бажано вжити відразу, а у випадку повторного їх споживання, піддати вторинній термічній обробці. 

Не слід купувати продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб. Купуючи будь-які харчові продукти у торгівельній мережі необхідно пересвідчитися про їх якість, вимагаючи у продавців документи, що підтверджують якість та безпеку.

Пам’ятаймо, що здоров’я людини на сімдесят відсотків залежить від характеру та якості харчування.