Інформація про надання медичної допомоги та проведення щеплень від інфекційних захворювань населення

  • 458

Фото без описуХмільницький   районний відділ Державної установи «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб  Міністерства охорони здоров’я України» закликає та рекомендує батькам зробити дітям необхідні планові щеплення та подбати про своє здоров’я. 

 

Єдиний ефективний спосіб захистити їх від небезпечних і часто невиліковних хвороб — вакцинація. 

 

Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень діти отримують захист від 10 інфекційних захворювань: кашлюка, дифтерії, правця, кору, паротиту, краснухи, туберкульозу, гемофільної інфекції типу b (ХІБ-інфекції), гепатиту В та поліомієліту. 

Дорослим проводиться вакцинація проти дифтерії, правця та коронавірусної хвороби.

Уланівський ЦПМСД  повністю забезпечений необхідною кількістю вакцин, але темпи щеплення повільні.

Ми можемо мати високий рівень охоплення щепленнями від вакцинокерованих хвороб. Ці захворювання нікуди не ділися, тож переривання планової вакцинації є дуже загрозливим для здоров’я українців.

Ми закликаємо батьків маленьких пацієнтів про можливість вакцинуватися, та просимо подбати про власне  здоров’я та здоров’я своїх дітей, щоб вони могли безпечно зростати, грати й навчатися в колі однолітків.

Параліч, ураження серця й мозку, пневмонія — такими є можливі ускладнення поліомієліту, дифтерії, кору, якщо не вакцинуватися вчасно. Держава закуповує всі вакцини, які входять до Національного календаря профілактичних щеплень. Тож усе, що треба зробити батькам, — звернутися до сімейного лікаря або педіатра.

 Отримання відповідей на найпоширеніші запитання про надання первинної медичної допомоги щодо вакцинації населення  можна знайти за телефонами контакт - центру КНП «Уланівський ЦПМСД»  щоденно з 08.00 до 18.00 години : 0962768555,  0962886638.

Кожна людина має право на здоров'я, освіту. Діти та дорослі мають отримати планові щеплення за національним календарем. Ми знаємо, що вакцини працюють. Давайте об'єднаємо зусилля, щоб забезпечити   здорові  та безпечні умови   для  життя.

Імунізація запобігає 2–3 мільйону смертей у світі щороку. Ще 1,5 мільйону людей можна врятувати, якщо охоплення щепленнями збільшиться.

Запевняємо усіх батьків що вакцини є безпечними, а вакцинація є важливою для

збереження здоров'я!

 

 

Працюємо разом для здоров’я громади!