Як громадянину реалізувати пільгу за земельним податком

  • 1251

https://vin.tax.gov.ua/data/material/000/427/532806/l_photo.jpg

Головне управління ДПС у Вінницькій області повідомляє, що перелік фізичних осіб, які належать до пільгових категорій, визначено п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Відтак, ті категорії громадяни, що є у такому переліку та станом на 01 січня поточного року мають у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, кожна з яких у межах граничних норм, а загальна їх площа перевищує граничні норми, встановлені п. 281.2 ст. 281 ПКУ, до 01 травня поточного року мають подати письмову заяву у довільній формі до органу Державної податкової служби (далі – ДПС) До заяви додаються документами, що посвідчують право фізичної особи на відповідну пільгу.

Заява подається до ДПС за місцем знаходження будь-якої земельної ділянки, незважаючи на те, що такі ділянки можуть знаходитися на території різних територіальних громад, які обслуговуються різними органами ДПС. Але у заяві має бути зазначено інформацію про обрані земельні ділянки для застосування пільги. У разі зміни фізичною особою земельних ділянок для застосування пільги упродовж року, період дії пільги до обраних земельних ділянок починається з 01 січня року, в якому подано Заяву, до початку місяця, що настає за місяцем подання нової Заяви.

Нагадаємо, що базовим податковим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік, який починається 01 січня і закінчується 31 грудня того ж року.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»