З початку року за сприяння Вінницької обласної служби зайнятості 339 учасників АТО/ООС знайшли роботу

  • 372

Фото без опису

Для демобілізованих учасників АТО/ООС, які повертаються до мирного життя, одним із найактуальніших питань є працевлаштування. Законом України «Про зайнятість населення» учасники бойових дій віднесені до категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

«До кожного демобілізованого учасника АТО/ООС, хто звертається до служби зайнятості, наші кар’єрні радники намагаються знайти індивідуальний підхід, допомогти усвідомити людині сильні особистісні якості, самостійно визначати власні конкурентні переваги, зокрема здібності, навички, які сприятимуть в подальшому у пошуку роботи, - розповідає директорка Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська. – Загалом за 10 місяців 2021 року у Вінницькій обласній службі зайнятості статус безробітного мали 1488 АТОвців, з них 339 були працевлаштовані; 2 особи отримали допомогу по безробіттю одноразово для відкриття власної справи; 28 - проходили професійне навчання; 13 – брали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру. Двох демобілізованих учасників АТО працевлаштували до роботодавців на нові робочі місця, по яких прийнято рішення щодо компенсації витрат роботодавця у розмірі єдиного соціального внеску».

Зауважимо, що учасники АТО, зареєстровані в державній службі зайнятості, мають право на отримання всього спектру послуг, передбачених чинним законодавством. Крім пошуку роботи, інформаційних та консультаційних послуг, АТОвці, за умови звернення протягом 3-х років з дня звільнення, мають право на отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності.

 

Відділ інформаційної роботи Вінницького ОЦЗ, 55-17-88