Про тимчасове виконання обов’язків сільського голови

  • 550

Про тимчасове виконання обов’язків сільського голови

 

Згідно п.6 ч.1 ст. 79 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження сільського голови  припиняються  достроково в зв’язку зі смертю. У разі припинення повноважень сільського голови, його повноваження тимчасово  здійснює секретар сільської ради, з моменту дострокового припинення повноважень сільського голови і до моменту початку повноважень сільського голови, обраного на позачергових виборах відповідно до закону, або до дня відкриття першої сесії відповідної сільської ради, обраної на чергових місцевих виборах ( ч.2 ст. 42 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні»). Рішенням 5 сесії 8 скликання №83 від 07.04.2021 року «Про тимчасове виконання обов’язків сільського голови» покладено тимчасове виконання обов’язків на секретаря сільської ради Задорожнюк Л.Г.

Задорожнюк Ларисою Григорівною 09.04.2021 року подано до Верховної Ради клопотання щодо призначення позачергових виборів Уланівського сільського голови. Наразі, Верховна Рада України має у строк до 07.07.2021 року призначити позачергові вибори Уланівського сільського голови.

На підставі ст. 5 Виборчого кодексу України  позачергові місцеві вибори  проводяться двічі на рік - в останню неділю березня та останню неділю жовтня, тобто остаточної дати проведення позачергових виборів Уланівського сільського голови не має.

Інші новини

Всі новини