Сергій Борзов: Знайомтесь, перша вакцинована вінничанка - лікарка Людмила Бойко

  • 369

14:38 - час першої вакцинації на Вінниччині,- констатує сьогодні на своїй сторінці у мережі Фейсбук голова облдержадміністрації Сергій Борзов.

«Сьогодні ж сама Людмила Миколаївна вакцинуватиме інших - вона із мобільної бригади - однієї із 20. Її бригада – жіноча, а про вакцину сімейна лікарка Людмила Бойко розповідає сама»,- зазначив очільник області.

Людмила Бойко  зауважує, що погодилась на щеплення  вакциною компанії AstraZeneca, оскільки це єдиний спосіб зупинити  коронавірусну інфекцію, припинити тягар смертей і тих наслідків, які він спричиняє:

«Єдиним захистом від інфекційних хвороб завжди була вакцинація, тож якщо є наразі така можливість, то я вакцинуюся. Я одразу погодилась. Ми пройшли дводенний тренінг у м. Київ для мобільних бригад по вакцинації. Я працюю сімейним лікарем і  завідую амбулаторією у ЦНМСД-5 м. Вінниці. Прослухавши лекції іменитих професорів та уважно вивчивши інструкцію до вакцини – прийняла тверде рішення про щеплення. Вакцина британської  компанії AstraZeneca вироблена на потужностях в Індії, проте ми вже давно використовуємо в роботі вакцини індійського виробництва і, в принципі, задоволені»,- підкреслила сімейна лікарка.

Сергій Борзов інформує, що в кабінеті щеплення Вінницького регіонального гепатологічного центру сьогодні вакцинували 14 медичних працівників – це лікарі мобільних бригад, які робитимуть щеплення проти COVID-19 в області.