Вибори..... Перевибори!!!

  • 704

Постановою Уланівської СТВК від 29 листопада 2020 року прийнято рішення про проведення  повторних виборів  голови Уланівської сільської ради та депутатів Уланівської сільської ради.

Фінансування повторних виборів проводиться за кошти місцевих бюджетів, тобто бюджетів 14 сільських рад, на території яких мають відбутися повторні вибори, а це приблизно 1 млн.100 тисяч гривень. Причому, частина коштів має бути виділена з бюджету 2020 року, інша частина – закладена в бюджеті 2021 року.

Тобто  створення Уланівської ОТГ,  відтерміновується мінімум, до весни 2021 року, у зв’язку з цим виникає ряд проблемних питань, які не врегульовані чинним законодавством України, оскільки, на сьогоднішній день, лише одна Уланівська громада не стане об’єднаною територіальною громадою по всій території України.

В зв’язку з новою адміністративною реформою, до кінця 2020 року має бути ліквідовано відділ освіти Хмільницької РДА, та мав би бути створений такий відділ в Уланівській ОТГ, який, зрозуміло, вже створений не буде. Це ставить під загрозу виплату заробітної плати освітянам. Крім того, це унеможливлює проведення тендерних закупівель газу, електроенергії, продуктів харчування, паливно-мастильних матеріалів на 2021 рік для тих шкіл, які знаходяться на території майбутньої Уланівської ОТГ. А це означає, що з нового року школи не зможуть опалюватися, учні не зможуть харчуватися, автобуси не зможуть возити учнів, бо не буде пального, вчителі  та техперсонал  можуть залишитися без заробітних плат.

Крім того,  аналогічна ситуація складається  і по Уланівській музичній школі, Уланівській пожежній частині, Уланівській ДЮСШ  по сільських ФАПах та по сільських радах.

І це все стало наслідком недолугих рішеннь Вінницького окружного адміністративного суду за позовом кандидата на посаду Уланівського сільського голови Крученюка Олександра Васильовича та за позовом Вінницької обласної організації Політичної партії «За майбутнє».

Якщо на рівні Верховної ради, Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів не буде найближчим часом це врегульовано наслідки будуть не передбачувані.