Вітаємо

  • 401

 Фото без опису    Всесвітній день вчителя відзначають відносно недавно, якщо врахувати, що вчитель – одна з найдавніших професій у світі. Свято було започатковане в 1994 році, завдяки ЮНЕСКО і Міжнародній організації праці. До речі, варто відзначити, що події, які були історичною передумовою для створення такого свята, як Всесвітній день вчителя, трапилися ще в 1966 році. У Парижі на Спеціальній міжурядовій конференції було підписано документ про соціальний статус вчителів.

     Всесвітній день вчителя за рішенням ЮНЕСКО завжди відзначають 5 жовтня. Лише в Україні та деяких країнах пострадянського простору це свято має "плаваючу" дату. В Україні День вчителя традиційно відзначають в першу неділю жовтня, у 2018 році – це 7 жовтня.

     Учитель – це не професія, вчитель це ціле життя, і воно віддане школі і учням. З цим святом привітали випускники школи та завідуюча сільського клубом с. Пагурці Сугерей Катерину Станіславівну та вчителя української мови Степанюк Віру Анатолівну. Ви – світлі й талановиті люди. Ваша мудрість і знання запорука – успішного виховання дітей. Добро яким ви огортаєте серця учнів, повертається до вас сторицею. Бажаємо зберігати оптимізм і надії, мати здоров’я і терпіння, достаток і щастя.

Нас в школі вчителі любили

І мови рідної навчили,

Щоб ми в свої п'ятнадцять літ

Йшли українцями у світ.

І рід козачий добре знали,

Та батька-матір поважали,

Через віки несли звичай

Й любили щиро рідний край.

Й любов що в серці зберегли,

Де б ми у світі не були.

То ж дуже вдячні вам за мову,

Ліричну, милу, світанкову,

Ми  понесемо мову в світ

А вчителям – палкий привіт.